Prohlášení o ochraně osobních údajů na webové stránce Logitech

Logitech, Inc. a její přidružené společnosti (souhrnně „Logitech“, „My“ a „Nám“) respektujeme vaše soukromí. V tomto Prohlášení o ochraně osobních údajů objasňujeme, jakým způsobem Logitech shromažďuje a využívá osobní údaje návštěvníků našich webových a mobilních stránek, jenž se přímo odvolávají na toto Prohlášení o ochraně osobních údajů (souhrnně „Stránky“).

Aktivně poskytnuté údaje

Pokud nám zavoláte, zašlete e-mail nebo vyplníte formulář na některé z našich Stránek, využijeme tyto vámi poskytnuté informace pro účely odpovědi na vaši žádost, či pro jinou komunikaci s vámi nebo pomoc pro vás. Pokud uskutečníte nákup prostřednictvím našich Stránek, můžeme shromažďovat data potřebná pro účely zpracování vaší objednávky, např. vaši dodací adresu, objednané produkty a kontaktní údaje.

Pasivně poskytnuté údaje

Když vstoupíte na naše Stránky, v závislosti na volitelných možnostech nám poskytnete určité informace o vašem počítači nebo mobilním zařízení, mimo jiné i o aktivitách, které provedete na našich Stránkách, typu vámi používaného hardwaru a softwaru (např. vašem operačním systému nebo prohlížeči), informacích uložených v souborech cookie, IP adrese, době přístupu, webových stránkách ze kterých jste přišli, oblasti ze které webovou stránku přistupujete a webových stránkách, které navštívíte. Tyto informace využíváme pro lepší pochopení zájmů uživatelů našich Stránek a za účelem zkvalitňování Stránek, služeb a produktů.

Momentálně nereagujeme na signály „nesledovat“ z webových prohlížečů, naší prioritou je poskytovat na míru šité služby na webové stránce.

Soubory cookie

Společnost Logitech využívá soubory cookie, které v zásadě představují malé datové soubory, umístěné ve vašem počítači, tabletu, mobilním telefonu či jiném zařízení. Kliknutím sem se dozvíte více informací o souborech cookie.

Využívání údajů a sdílení

Údaje, která shromažďujeme, využíváme za účelem poskytování bohatých interaktivních služeb. Údaje můžeme využívat zejména za účelem:

  • poskytování služby nebo provádění transakcí na vaši žádost
  • vylepšování a vyvíjení našich produktů
  • přizpůsobení vašich služeb
  • zpracování žádostí o zaměstnání, které zašlete prostřednictvím našich Stránek
  • poskytování reklam a nabídek pro vás v souladu s platnými právními požadavky, což může zahrnovat zasílání propagačních sdělení, cílené reklamy a předkládání relevantních nabídek.
Další informace

Vaše osobní údaje neprodáváme.

Vaše osobní údaje můžeme za určitých okolností sdílet s třetími stranami. Využíváme přidružené i nepřidružené poskytovatele služeb, kteří nám pomáhají zpracovávat osobní údaje za účelem poskytování našich služeb a provozování našeho podniku a kteří jsou vázáni striktními smlouvami o mlčenlivosti. Poskytovatelé služeb například pomáhají s realizací následujících funkcí:

Popis služby Poskytnuté údaje Účel
Zákaznická podpora Kontaktní údaje, data o dotazech Pomoc při odstraňování potíží a podpora produktů a služeb
Funkce internetového obchodu Kontaktní údaje, interakce s webovou stránkou Realizace prodeje našich produktů online
Propagace a relevantní novinky Kontaktní údaje, data souborů cookie Poskytování informací a pobídek pro naše produkty a služby
Výkonnost webové stránky Data souborů cookie, interakce s webovou stránkou Zprovoznění funkcí a prvků při surfování na naší webové stránce
Správce volitelných prvků souborů cookie Data souborů cookie Dostupnost možnosti povolení souborů cookie na našich webových stránkách

Tyto společnosti musí dodržovat naše požadavky na ochranu a zabezpečení údajů a nesmí od nás přijaté osobní údaje využívat pro žádný jiný účel.

Vaše osobní údaje smíme odhalit, abychom

  1. vyhověli příslušným zákonům, požadavkům právních norem a reagovali na zákonné požadavky, soudní příkazy a právní procesy;
  2. ochraňovali a bránili práva a majetek náš nebo třetích stran, mimo jiné prosazováním podmínek našich smluv, zásad a podmínek použití;
  3. v případě nouze, mimo jiné abychom ochránili bezpečnost našich zaměstnanců nebo jiných osob; nebo
  4. v souvislosti s vyšetřováním nebo za účelem předejití podvodu.

Vaše osobní údaje můžeme sdílet pro účely obchodní dohody nebo vyjednávání o obchodní dohodě, mimo jiné prodeje nebo převodu části nebo celého našeho podniku nebo majetku. Mezi tyto dohody může patřit například transakce nebo řízení o fúzi, financování, akvizici, odprodeji, joint venture, partnerství nebo bankrotu.

Rovněž volně využíváme a sdílíme souhrnné a pseudonymní informace pro účely výkonnosti a analýzy, které nelze použít pro identifikaci vaší osoby.

Děti

Vědomě neshromažďujeme ani neuchováváme informace o osobách mladších 13 let. Pokud se dozvíme, že údaje o osobách mladších 13 let byly shromážděny na nebo prostřednictvím Stránek, podnikneme přiměřené kroky k jejich odstranění. Pokud jste rodič nebo opatrovník dítěte mladšího 13 let, které se zaregistrovalo k účtu nebo službě na našich Stránkách, kontaktujte nás využitím níže uvedených údajů za účelem ukončení provozu účtu nebo služby dítěte a odstranění jeho osobních údajů.

Uchovávání údajů

Osobní údaje uchováváme po dobu nezbytně nutnou k zajištění funkčnosti a plnění transakcí, o které jste požádali nebo pro jiné legitimní účely, mimo jiné vyhovění našim právním závazkům, řešení sporů a prosazování našich smluv. Protože tyto potřeby se mohou lišit podle různých typů údajů, kontextu našich interakcí s vámi nebo vašeho používání našich Stránek, skutečné doby uchovávání se mohou významně lišit.

Zabezpečení údajů

Využíváme certifikáty TLS, šifrování, omezení přístupu k údajům, antivirový software a brány firewall pro snížení rizika neoprávněného přístupu k osobním údajům. Žádný datový přenos přes internet nebo jakoukoli bezdrátovou síť není bezvýhradně bezpečný. Při přenosu osobních údajů k nám a při zveřejňování údajů na našich veřejných fórech mějte tato bezpečnostní rizika na paměti.

Pokud chcete nahlásit libovolný problém se zabezpečením některého z našich produktů, vyplňte formulář a požadované přílohy a zašlete jej na adresu Logitech Security.

Štít soukromí (Privacy Shield) EU-USA a Štít soukromí (Privacy Shield) Švýcarsko-USA

Společnost Logitech Inc. a naše subjekty se sídlem v USA včetně Logitech Latin America Inc. jsou účastníky a držiteli certifikátu souladu s programem Štít soukromí (Privacy Shield) EU-USA a Štít soukromí (Privacy Shield) Švýcarsko-USA, stanovené Ministerstvem obchodu USA týkající se shromažďování, použití a uchovávání osobních údajů přenášených ze zemí Evropské unie a Švýcarska do USA. Pokud vyvstane jakýkoli konflikt mezi podmínkami těchto zásad ochrany osobních údajů a zásadami Štítu soukromí (Privacy Shield), mají přednost zásady Štítu soukromí (Privacy Shield). Chcete-li se dozvědět více o programu Štít soukromí (Privacy Shield) a zobrazit naše certifikáty, navštivte stránku https://www.privacyshield.gov/

Další informace

Zodpovídáme za zpracování osobních údajů, které obdržíme, v souladu s jednotlivými programy Štítu soukromí (Privacy Shield), a za následný přenos třetím stranám jednajícím v našem zastoupení. Splňujeme všechny Zásady Štítu soukromí (Privacy Shield) u všech dalších přenosů osobních údajů z EU a Švýcarska, včetně ustanovení o odpovědnosti za další přenosy.

Společnost Logitech ve vztahu k osobním údajům přijatým nebo přeneseným v souladu s programy Štítu soukromí (Privacy Shield) podléhá výkonným regulačním orgánům komise Federal Trade Commission USA. Za určitých okolností po nás může být vyžadováno odhalit osobní údaje v reakci na zákonný požadavek veřejného orgánu, mimo jiné za účelem vyhovění požadavkům národní bezpečnosti nebo bezpečnostních složek.

V souladu se zásadami Štítu soukromí (Privacy Shield) jsme se zavázali k řešení stížností ohledně našeho shromažďování nebo použití vašich osobních údajů. Osoby z EU a Švýcarska s dotazy nebo stížnostmi ohledně našich zásad Štítu soukromí (Privacy Shield) by nás měly nejprve kontaktovat pomocí kontaktních údajů níže.

Pokud máte nevyřešenou záležitost týkající se soukromí nebo využívání údajů, kterou jsme uspokojivě nevyřešili, obraťte se na našeho poskytovatele řešení sporů třetí strany (zdarma) sídlícího ve Spojených státech pomocí následujícího formuláře: https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

Za určitých okolností, podrobněji popsaných na webové stránce Štítu soukromí (Privacy Shield), můžete v případě vyčerpání ostatních postupů pro řešení sporů vyvolat závaznou arbitráž.

Pouze pro údaje oblasti lidských zdrojů: Zavázali jsme se ke spolupráci s orgány pro ochranu údajů EU (DPA) a švýcarským Federálním inspektorem pro ochranu údajů a informací (FDPIC), dle příslušnosti, a k respektování pokynů uděleným těmito orgány, s ohledem na údaje oblasti lidských zdrojů přenášených z EU a Švýcarska do Spojených států v rámci pracovního poměru.

Logitech podléhá vyšetřovacím a výkonným orgánům komise Federal Trade Commission USA („FTC“).

Řízení a přístup k informacím

Smíte požadovat, abychom aktualizovali nebo odstranili/znepřístupnili určité údaje týkající se vás.

Pokud nebudeme moci některé osobní údaje odstranit, informujeme vás proč. Pokud jste se přihlásili k odběru marketingových e-mailů, můžete ukončit jejich zasílání tak, že budete postupovat podle pokynů pro ukončení odběru uvedených v doručeném e-mailu nebo na stránce správy odběru na naší Stránce: https://www.logitech.com/subscribe.

Máte také právo požadovat, jak jsou vaše údaje zpracovávány a s kým je sdílíme.

Pokud jste navíc přesvědčeni, že určité informace o vás zpracovávané společností Logitech jsou nepřesné, máte právo nechat tyto informace opravit.

Na váš požadavek na kontrolu uložených informací se pokusíme reagovat nejpozději do 30 dnů od obdržení tohoto požadavku.

Budete-li mít dotazy, připomínky nebo budete chtít vznést požadavek ohledně vašich údajů nebo našeho Prohlášení, minulých Prohlášení a postupů nakládání s údaji, kontaktujte nás na adrese support.logitech.com/response-center nebo následujícími způsoby:

Telefon: +1 646-454-3200
E-mail: support.logitech.com/response-center
Poštovní adresa: Logitech Privacy Officer, 7700 Gateway Blvd., Newark, CA 94560 USA

Pokud nejste spokojeni s naší reakcí, můžete předložit svou stížnost ohledně ochrany soukromí nebo vznést námitku na příslušný státní nebo národní úřad pro ochranu údajů ve vaší jurisdikci.

Speciální informace pro uživatele v EU a Švýcarsku

Od 25. května 2018 podléhá zpracování osobních údajů osob v Evropské unii Obecnému nařízení o ochraně údajů EU („GDPR“).Tato část obsahuje informace týkající se práv uživatelů EU a povinností Logitech v rámci GDPR. Osobní údaje zpracovávané prostřednictvím používání našich Stránek jsou řízeny společností Logitech Inc 7700 Gateway Blvd., Newark, CA 94560 USA. Evropský zástupce je společnost Logitech Ireland Services Ltd, 3400, Airport Business Park, Kinsale Road, Cork, Irsko.

Další informace

Právní základ pro zpracování

Logitech zpracovává osobní údaje týkající se zákazníků EU na jednom nebo více zákonných základech uvedených v GDPR.

  1. Zpracování je nezbytné pro uzavření nebo realizaci podmínek smlouvy s vámi.
    Vaše osobní údaje potřebujeme zpracovávat za účelem aktivace a registrace produktů, za účelem zajištění, aby vámi využívané produkty a služby fungovaly správně, udržování a zlepšování produktů, zodpovídání vašich otázek a požadavků a poskytování podpory zákazníkům.
  2. 2. Zpracování je nezbytné pro legitimní zájmy Logitech.
    Údaje o použití zpracováváme za účelem podpory funkce webových stránek, odhalování a prevence podvodů; ochrany a bránění práv nebo vlastnictví jiných zákazníků či třetích stran nebo našich vlastních práv a zájmů. Během těchto aktivit máme na paměti vaše práva a svobody a proto pseudonymizujeme osobní údaje v co největší možné míře. Vaše osobní údaje můžeme také zpracovávat za účelem vyhovění požadavkům právních norem a v reakci na zákonné požadavky, soudní příkazy a právní procesy.
  3. Zpracování je nezbytné pro splnění právních závazků Logitech.
    Vaše osobní údaje můžeme za určitých okolností zpracovávat, abychom vyhověli příslušným zákonům EU nebo členských států.
  4. Souhlas
    Logitech zpracovává určité osobní údaje na základě souhlasu. Tento postup často využíváme pro naše sdělení přímého marketingu. Příjem těchto sdělení můžete kdykoli zrušit v souladu s pokyny zde https://www.logitech.com/subscribe.
Vaše práva a možnost výběru

Pokud jste zákazníkem Logitech v rámci EU, máte s ohledem na zpracování vašich osobních údajů společností Logitech níže popsaná práva.

Právo na přístup a vysvětlení
  • Máte právo obdržet vysvětlení jaké údaje o vás Logitech vlastní a jak tyto údaje používá.
  • Máte právo obdržet kopii osobních údajů, které o vás Logitech vlastní.
Právo na opravu
  • Pokud jste přesvědčeni, že určité informace o vás, které Logitech zpracovává jsou nepřesné nebo neúplné, máte právo nechat tyto informace opravit.
Právo na vymazání
  • Máte právo požádat Logitech, aby byly vaše údaje trvale odstraněny.
Právo na námitku
  • Máte právo vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů společností Logitech na základě oprávněných zájmů z důvodů týkajících se vaší konkrétní situace. Logitech může i nadále zpracovávat vaše osobní údaje bez ohledu na námitky v rozsahu povoleném GDPR. Máte také právo vznést námitky proti zpracování vašich osobních údajů společností Logitech pro účely přímého marketingu.
Právo na omezení zpracování
  • Máte právo požadovat aby Logitech omezil zpracování vašich osobních údajů v určitých situacích, kdy je podle vás zpracování nevhodné.
Právo na přenosnost
  • Máte právo požádat o přenosnost osobních údajů, které jste nám aktivně nebo pasivně poskytli (nevztahuje se na údaje pramenící nebo odvozené ze shromážděných údajů), kdy je zpracování těchto osobních údajů založeno na souhlasu nebo smlouvě s vámi a je prováděno automatizovanými prostředky.
Právo na stížnost dozorčímu orgánu
  • Máte také právo podat stížnost týkající se zpracování vašich osobních údajů společností Logitech u Komise pro ochranu údajů, irskému dozorčímu orgánu:
    Komise pro ochranu údajů
    21 Fitzwilliam Square, Dublin 2
    D02 RD28, Irsko
    Telefon: +353 57 8684800, +353 (0)761 104 800
  • V případech, kde je zpracování podmíněno souhlasem, máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Používání našich Stránek a našich produktů, v souladu s popisem v Prohlášeních o ochraně osobních údajů Logitech, je dobrovolné.

Chcete-li se odvolat na libovolné z těchto práv, vyplňte prosím formulář zde. Můžete nás také kontaktovat prostřednictvím telefonu, e-mailu nebo poštovních služeb využitím kontaktních údajů uvedených níže:

Telefon: + 1-510 713 5556
Email: privacy@logitech.com
Poštovní adresa: Logitech Privacy Office EMEA, Logitech Ireland Services Limited Building 3400 Cork Airport Business Park, Kinsale Road, Cork, Irsko

Pouze pro uživatele v Německu: Pokud jste uživatel z Německa, můžete se obrátit na referenta ochrany údajů Logitech s libovolnými dotazy nebo záležitostmi e-mailem: email@iitr.de.

Mezinárodní přenosy

My a naše přidružené společnosti a poskytovatelé služeb zpracováváme a uchováváme vaše osobní údaje na serverech ve Spojených státech. Na důkaz toho, že společnost Logitech poskytuje adekvátní standardy na ochranu údajů, byl společnosti Logitech udělen certifikát Programu Štítu soukromí (Privacy Shield) pro přenos údajů mezi EU-US. Pro všechny ostatní přenosy osobních údajů z oblasti EHS do jiných oblastí mimo EHS poskytuje společnost Logitech i nadále adekvátní ochranu údajů přijetím smluv na zpracování údajů a smluv o přenosu údajů, které obsahují standardní smluvní klauzule schválené Evropskou komisí. Tyto smlouvy na zpracování údajů jsou k dispozici na vyžádání na adrese privacy@logitech.com.

Datum platnosti

Toto Prohlášení o ochraně osobních údajů je platné od 24. února 2020.